Skoči na glavno vsebino

OBISK RAZSTAVE FRANCOSKIH IMPRESIONISTOV TER RAZSTAVE DEL FRIDE KAHLO V TRSTU

Jun 6, 2022 | Dogodki

V petek, 27. maja, smo se v okviru izbirnih predmetov francoščina, španščina in Kaj nam govorijo umetnine odpravili v Trst ter obiskali razstavo Monet in impresionisti v Normandiji ter razstavo mehiške slikarke Fride Kahlo.
Občudovali smo umetnine iz 19. stoletja, ki so jih ustvarili slikarji Monet, Degas, Renoir in mnogi drugi, posamezni učenci pa so si zatem v spremstvu učiteljice Eve Gorišek ogledali razstavo mehiške umetnice Fride Kahlo, ki je znana po svojih avtoportretih.
Sprehodili smo se še po šestih nadstropjih muzeja Revoltella, nato pa smo se odpravili proti s soncem obsijanemu Trgu enotnosti – Piazzi Unita, kjer nam je domačinka, naša učiteljica Anja Struna, povedala nekaj zanimivosti o zgodovini mesta. Na sredi trga stoji mogočna Mazzolenijeva fontana, ki jo je dala leta 1751 zgraditi Marija Terezija kot zaključek mestnega vodovoda. Pot nas je vodila mimo ostankov rimskega amfiteatra, nato pa smo se povzpeli na Grič sv. Justa, na katerem stoji mogočna katedrala oz. Stolnica sv. Justa. Z griča se nam je ponudil prelep razgled na mesto Trst.

Po hitrem spustu z griča smo si vzeli še čas za sladoled in se utrujeni ter polni vtisov odpravili nazaj proti Ljubljani.

»Barva je moja celodnevna obsesija, radost in muka.«  (Claude Monet)

Dostopnost