Drage učenke in učenci, spoštovani starši,

kot lahko spremljamo tudi preko medijev, število okuženih z SARS-CoV-2 na srečo upada. Upam, da je to tudi korak proti sproščanju ukrepov in ponovni vzpostavitvi šolanja, kot smo ga bili vajeni pred pojavom epidemije. 

Kljub spodbudnim podatkom pa zaenkrat na šoli še nimamo nikakršnih informacij, da bi lahko kakorkoli sprostili doslej uvedene zaščitne ukrepe. Prosim vas, da otroci v šolo še vedno prihajajo z zaščitno masko, saj je ta za učence v skupnih prostorih (za učence od 6. do 9. razreda pa tudi v matičnem oddelku) glede na navodila NIJZ še vedno v uporabi.  

Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za vse zaposlene ter za učenke/učence od 6. do 9. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje. Zaščitne maske se ne uporabljajo pri pouku športa. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku. Izjema, skladno z navodili NIJZ, so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere priporočajo uporabo mask po posvetu z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka.

Kljub temu da se število okužb v državi zmanjšuje, smo ob izvajanju vseh preventivnih ukrepov v preteklem tednu vzpostavili karanteno in šolanje na daljavo v treh oddelkih (8. b, 7. c in 7. b). Da se stanje prav sedaj, ko smo pred zaključkom šolskega leta, ne bi poslabšalo, vas vljudno prosim, da še naprej ravnate odgovorno in preventivno ter bolnih otrok ne pošiljate v šolo. V primeru suma ali potrjene okužbe na covid-19 me prosim takoj obvestite na 041 766 067 in na nina.triller@guest.arnes.si. Istočasno obvestite tudi razredničarko vašega otroka. V primeru potrjene okužbe v družini morajo vsi družinski člani ostati doma, vljudno pa vas prosim, da podobno ravnate tudi v primeru, ko gre za sum na covid-19 – tudi v tem primeru otrok ne pošiljate v šolo. Pouku naj se ponovno pridružijo, ko bo sum ovržen. Le v tem primeru bomo lahko ravnali odgovorno in pomagali zamejiti morebitno okužbo.

Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo zamejiti okužbe.

S prijaznimi pozdravi,

Nina Triller, ravnateljica OŠ Kolezija

Dostopnost