Petek, 19.11.2021

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji tretji petek v mesecu novembru.

Projekt je nastal na pobudo slovenskih čebelarjev. Poleg medu, zelo pomembne sestavine naše prehrane, Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo še črni kruh, maslo, mleko in jabolko. Učenci bodo zajtrkovali 1. šolsko uro.

Ker je leto 2021 je razglašeno za mednarodno leto sadja in zelenjave, je letošnje moto zajtrka »ZAJTRK S SADJEM – SUPER DAN«. Pomembno je, da se zavedamo, da je hrana, ki je pridelana in predelana čim bližje nas oziroma v Sloveniji, boljša za nas, naše okolje in vsa živa bitja.