Dragi učenci, spoštovani starši,

jutri se bo pričelo novo šolsko leto, v katerega vstopamo v širši zasedbi. Obveščam vas, da je 3. 8. 2020 prišlo do pripojitve OŠ Bičevje k OŠ Kolezija in od tega datuma dalje deluje OŠ Kolezija na dveh lokacijah (lokacija Cesta v Mestni log in lokacija Splitska).

V času od pripojitve dalje smo vas o najpomembnejših novostih obveščali preko spletne strani OŠ Kolezija in vam največ informacij posredovali v zavihku OBVESTILA.

V letošnjem letu vsi učenci obiskujete pouk na isti lokaciji kot preteklo leto, vsi prvošolci pa boste pouk obiskovali na lokaciji Splitska.

Sporočam vam, da smo na lokaciji Cesta v Mestni log spremenili dnevni razpored šolskih ur in bomo sedaj pouk pričenjali ob 8.20 (predure pa se bodo pričele že ob 7.30). Dnevno razporeditev ur si lahko ogledate v urniku, ki je objavljen na spletni strani OŠ Kolezija v zavihku UČENCI. 

Učitelji so na šoli pripravili že vse potrebno za pričetek dela v novem šolskem letu in vas učence jutri nestrpno pričakujejo. Na razrednih urah boste izvedeli vse potrebno za delo v prihajajočem šolskem letu in se pogovorili tudi o tem, kako ste preživeli počitnice.

Potek prvega šolskega dne je opisan na spletni strani OŠ Kolezija v zavihku OBVESTILA (https://www.oskolezija.si/drage-ucenke-dragi-ucenci-spostovani-starsi/)

Da bomo vsi ohranili naše zdravje pa vas prosim, da upoštevate navodila NIJZ (umivanje/razkuževanje rok, maska…) in da v šolo vstopate le učenci.

V petek smo prejeli še dodatna navodila NIJZ, da je za otroke od 6 leta starosti dalje v šolah na novo priporočeno nošenje mask v prostorih izven učilnice. Podrobne informacije so navedene na povezavi: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-uporabo-mask-v-casu-sirjenja-okuzbe-s-sars-cov-2

Vljudno vas prosim, da učenci od 1. do 9. razreda v šolo prinašajo maske, saj jih bodo uporabljali v skupnih prostorih šole (garderobe, hodniki, jedilnica…). 

Ta navodila zaenkrat veljajo za obdobje od 1. 9. 2020 do 4. 9. 2020.

Maske, ki nam jih bo zagotovila Civilna zaščita v sodelovanju z MOL, bomo glede na sporočilo MOL lahko prevzeli šele 1. 9. 2020 ob 13.30, zato vas resnično prosim, da učenci maske prinesejo s seboj. 

Želim si, da bi se naše šolsko leto pričelo tako, da bomo lahko ohranili naše zdravje in se naučili veliko novega.

Veselim se, da se bomo po počitnicah ponovno spet videli.

Nina Triller

Dostopnost