Dragi mali in veliki Kolezijci,

vsako leto naša šolska ladja odpluje na dolgo potovanje, z jasno zastavljenimi cilji in pričakovanji. Tudi letos ni bilo nič drugače in odpluli smo novim razburljivim dogodivščinam naproti. Ladja je septembra pričela svojo pot, samozavestno rezala valove in plula proti svojemu cilju. Sredi marca pa smo se znašli v situaciji, ki je bila do tedaj za vse nas nepredstavljiva. Kar naenkrat smo morali zapreti šolska vrata in ostali smo doma. A z vašimi učitelji in ob pomoči vaših staršev smo hitro poskrbeli, da je šola vstopila v vaše domove na način, kot si ga nikoli prej nihče od nas ni predstavljal. Še enkrat vam moram povedati, kako zelo sem ponosna na vas, saj ste se na novo obliko pouka zelo hitro navadili in vse nas navdušili s svojo prizadevnostjo, vztrajnostjo, odgovornostjo in veliko mero poguma, s katero ste se lotevali novih izzivov.

Na tej razburljivi poti smo se vsi veliko učili in prepričana sem, da smo se tudi veliko naučili. Nismo se ubadali le z matematiko, slovenščino in drugimi predmeti, temveč smo se učili še vsega tistega, kar nam je sproti prinašalo življenje. Učili smo se pomembnih lekcij potrpežljivosti, sodelovanja, spoštovanja, bodrenja, izrekanja priznanja in pohval, vztrajnosti, odgovornosti ter skrbi za sočloveka in prepričana sem, da smo bili pri tem zelo uspešni. Dokaz so drobne srebrne niti, ki so se stkale med vsemi nami ter nas po tej izkušnji na magičen način povezujejo še tesneje kot prej.

Po dolgem, izzivov polnem potovanju, je naša šolska ladja ob koncu junija le priplula v varen pristan in čas je, da si vsi skupaj privoščimo dolge, sproščujoče, težko prislužene poletne počitnice.

Naj bodo pestre in aktivne, polne tekanja, čofotanja, poskakovanja, smeha in radoživosti, pa tudi umirjene in lenobne v družbi dobre knjige ali glasbe v udobnem naslonjaču. Preživite jih v družbi prijateljev, v objemu staršev, ob pogovoru s sorodniki in sosedi ali pa zatopljeni v svoje misli snujte dobre zamisli.

Želim vam, da bi bile vaše počitnice zasanjane,  polne čarobnih trenutkov, nepozabnih doživetij in lepih spominov, ki nas bodo greli še dolgo potem, ko se bodo počitnice že končale.

Se vidimo septembra.

 

Vaša ravnateljica, Nina Triller

Dostopnost