OBRAZCI

Trajni nalog

Vloga za skupno položnico

Vloga za e-položnice

Datum: 10. 5. do 14. 5. 2021

DATUMMALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PON, 10.5.sojina štručka (1a,6), Aljaževa salama, rezine paradižnika, sok  boranija z junčjim mesom, kruhova rezina (1a,3,7), zelena solata s koruzo in kalčki, sadje, vodaEKO pitno mleko (7), čokoladni mufin (1a,3)
TOR, 11.5.polnozrnati mešani kruh s sončničnimi semeni in lanom(1a), tunin namaz (4, 7), pisane paprike, šolska limonada ŠS – domač jogurtgoveja juha z rezanci (1a), pire krompir (7), kuhana govedina, špinača v krem omaki (7), sadje, vodagrški sadni jogurt (7), hruška
SRE, 12.5.šolski čokoladni puding iz lokalnega mleka (7), jabolko ŠS: jagodepiščančji file v zelenjavni omaki, polnozrnati kus kus (1a), zelje v solati z rdečim fižolom, vodapisan kruh (1a), topljeni sir (7),kolobarji sveže kumare
ČET, 13.5.črni kruh (1a), kisla smetana (7), korenček, šolski ledeni čajpomladanska enolončnica s korenjem in krompirjem, polnozrnati kruh (1a), domače biskvitno pecivo s sadjem (1a,3), vodakajzarica (1a), mleko (7)
PET, 14.5.navihanček (1a,7), naravni čvrsti jogurt (7), hruškašpargljeva juha (7), mesno-zelenjavna rižota, rdeča pesa v solati, sadje, vodaajdova žemlja z orehi (1a,8č), sok

Opozorilo: Pitniki in točilna naprava zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa niso v uporabi. Učenci naj s seboj prinašajo svoje bidone za vodo.

Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
*Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov)

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011), se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni zajeti v tej uredbi so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.