Jedilnik

OBRAZCI

Trajni nalog

Vloga za skupno položnico

Vloga za e-položnice

NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM

JEDILNIK

Datum: 3.10. do 7.10. 2022

DATUMMALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PON, 3. 10.črna mlečna pletenka (1a,7), jogurt (7), sadje
ŠS – **mandarine
brokolijeva juha (7), makaronovo meso (1a,3,7), solatni bar / zelena solata z rdečim radičem in koruzo, kruh (1a), vodažitna rezina (1a,7), hruška
TOR, 4. 10.kruh iz  **tatarske ajde (1a), medeni namaz iz **cvetličnega medu (7), zeliščni čaj, jabolkokorenčkova juha (1a,3), mesno-zelenjavna musaka (1a,3,7,9), solatni bar / zelje v solati s fižolom, kruh (1a), vodapolnozrnati slanik (1a), ringlo
SRE, 5. 10.ovsena žemlja (1ad), sir v rezinah (7), paradižnik, limonada             čebulna juha, junčje meso v gorčični omaki (9,10), kruhova rezina (1a,3,7), solatni bar / rdeča pesa v solati, kruh (1a), voda**mleko z vanilijo (7), banana
ČET, 6. 10.mlečni zdrob s kakavovim posipom (~~mleko,1a,7), sadjebučna juha s krompirjem, pečene piščančje krače, polnozrnati kus kus, naravna omaka, solatni bar / mešana solata s korenjem, kruh (1a), voda** pirin kruh (1ad), marmelada, ringlo
PET, 7. 10.**graham kruh (1), pašteta, paprika, sadni čajzelenjavna enolončnica (9), kruh (1a), šolsko pecivo (1a,3,7), mešano sadje, vodasmoothie (7), ** kamutova bombica (1ae)

Opozorilo: Pitniki in točilna naprava zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa niso v uporabi. Učenci naj s seboj prinašajo svoje bidone za vodo.

Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) ** živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~~ živilo lokalne dobave

 

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011), se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni zajeti v tej uredbi so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.

Dostopnost