
OBRAZCI
NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM
JEDILNIK
Datum: od 29. 5. do 2.6. 2023
DATUM | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PON, 29.5. | štručka sedmih žit (1abčd,7), probiotični napitek (7), hruška | polžki (1a,3) z junčjim mesom in zelenjavno omako (1a,3,9), solatni bar, marelice | jabolko, temna borovničeva palčka (1a,3,7,11) |
TOR, 30.5. | kruh (1a) , **piščančja pašteta, rezine paprik, domača limonada | mesne kroglice, paradižnikova omaka, krompir, solatni bar | °kefir (7), ržena žemlja (1ab) |
SRE, 31.5. | mlečna prosena kaša (°mleko 7), nektarine | zelenjavna bistra juha (1a,3), piščančji trakci v vrtnarski omaki, riž, solatni bar | črni kruh (1a), med, korenček |
ČET, 1.6. | sojin kruh (1a,6), topljeni sir (7), paradižnik, šolski ledeni čaj | pasulj s kranjsko klobaso (1a,9), polnozrnati kruh (1a), sladoled (1a,7) | jabolko, grški jogurt (7)1 |
PET, 2.6. | °pirin štrukelj z rožiči (1ad), limonada ŠS- jagode | široki špinačni rezanci (1a,3), omaka štirih sirov, solatni bar, sadje | masleni rogljič (1a,7), hruška |
Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) °živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~živilo lokalne dobave, *pripravljeno v šolski kuhinji
LEGENDA ALERGENOV
Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011) morajo obrati javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.
