Jedilnik

OBRAZCI

Trajni nalog

Vloga za skupno položnico

Vloga za e-položnice

NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM

JEDILNIK

Datum: od 29. 5. do 2.6. 2023

DATUMMALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PON, 29.5.štručka sedmih žit (1abčd,7), probiotični napitek (7), hruškapolžki (1a,3) z junčjim mesom in zelenjavno omako (1a,3,9), solatni bar, marelicejabolko, temna borovničeva palčka (1a,3,7,11)
TOR, 30.5.kruh (1a) , **piščančja pašteta, rezine paprik, domača limonadamesne kroglice, paradižnikova omaka, krompir, solatni bar°kefir (7), ržena žemlja (1ab)
SRE, 31.5.mlečna prosena kaša (°mleko 7), nektarinezelenjavna bistra juha (1a,3), piščančji trakci v vrtnarski omaki, riž, solatni barčrni kruh (1a), med, korenček
ČET, 1.6.sojin kruh (1a,6), topljeni sir (7), paradižnik, šolski ledeni čajpasulj s kranjsko klobaso (1a,9), polnozrnati kruh (1a), sladoled (1a,7)jabolko, grški jogurt (7)1
PET, 2.6.°pirin štrukelj z rožiči (1ad), limonada
ŠS- jagode
široki špinačni rezanci (1a,3), omaka štirih sirov, solatni bar, sadjemasleni rogljič (1a,7), hruška

Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) °živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~živilo lokalne dobave, *pripravljeno v šolski kuhinji

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011) morajo obrati javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.

Dostopnost