Jedilnik – lokacija Splitska

OBRAZCI

Trajni nalog

Vloga za skupno položnico

Vloga za e-položnice

Datum: 15. 2. do 19. 2. 2021

DATUMMALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PON, 15.2.polnozrnati rogljič (1a),  **mleko lokalne dobave (7), bananamesni kaneloni (1a,3,7), mini korenček in brstični ohrovt na maslu (7), pražen krompir (7), zelena solata z rdečim radičem, vodabiga (1a), jabolko
TOR, 16.2.pustni krof (1a,3,7), špikov čaj z limono  (7), klementinepržganka (3), piščančji trakci v vrtnarski omaki, rimski domači njoki /  rženi njoki (1ab,3,7), rdeča pesa, vodačrna žemlja (1a), kakavovo mleko (7)
SRE, 17.2.ovseni kosmiči z lešniki (1ač,8c), naravni jogurt (7), rozineporova juha, panirane ribje kocke (1a,3,4), krompir v kosih z blanširano blitvo, sveže zelje v solati z rjavim fižolom, sadje100% jabolčni sok, **korenčkova kajzarica (1a)
ČET, 18.2.polnozrnata štručka (1a), pusta puranja šunka, listi zelene solate, čaj z medomšpageti z bolonjsko omako (1a,3), zelena solata s paradižnikom in kalčki, rezine pomaranč in kivija, vodaskuta s podloženim sadjem (7), banana
PET, 19.2.makovka (1a), kakavov napitek  iz mleka lokalne dobave (6,7), jabolkosegedin golaž, koruzna polenta, jogurt lokalne dobave z dodanim sadjem (7), rezine ananasa, voda**bombeta iz tatarske ajde (*1a), gosti sadni sok

Opozorilo: Pitniki in točilna naprava zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa niso v uporabi. Učenci naj s seboj prinašajo svoje bidone za vodo.

Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
*Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov)

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011), se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni zajeti v tej uredbi so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.